منوی دسترسی
کمال گرایی چه تاثیراتی بر روان کودک دوزبانه دارد

تاثیرات کمال گرایی در کودک دوزبانه

تاثیرات کمال گرایی در کودک دوزبانه

در مورد ویژگی های یک کودک دوزبانه کمالگرا در مقاله قبل صحبت کردیم حال در این مقاله به بررسی تاثیرات کمالگرایی بر روان و عملکرد کودکان می پردازیم.

تاثیرات کمال گرایی در کودک دوزبانه

کمال گرایی در کودک دوزبانه یا سایر کودکان می‌تواند باعث بروز آسیب‌های بسیاری شود که ازجمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1.بالا رفتن میزان استرس

کمال گرایی به این معناست که کودک دوزبانه همواره از شکست دوری می‌کند و در تلاش است تا خود را به‌عنوان بهترین، به دیگران ثابت کند. این مسئله باعث می‌شود که او همواره حجم زیادی از استرس و نگرانی را در خود تحمل کند. استرس می‌تواند باعث به وجود آمدن انواع مشکلات جسمی و رفتاری در کودک دوزبانه یا سایر کودکان شود. در آینده حتما در مورد تاثیرات استرس مفصلا صحبت خواهیم کرد.

تاثیرات کمالگرایی در کودک دوزبانه

2.ابتلا به بیماری‌های روانی

مطالعات نشان می‌دهد که بروز بیماری‌های روانی نظیر انواع اختلالات اضطرابی یا افسردگی در کودکان دوزبانه که مبتلابه کمال گرایی هستند به نسبت افراد عادی بیشتر است. این مسئله می‌تواند به این خاطر باشد که شکست و ناکامی افراد کمال گرا را بیشتر تحت تأثیر قرار داده و ناامیدتر خواهد کرد. همچنین آن‌ها دائماً نگران این هستند که ازنظر دیگران به حد کافی خوب باشند یا در حد تمام و کمال معیارهای خود را برآورده کنند که این موضوع باعث وجود اضطراب و گاهی بیماری های وسواس بسیاری در آن‌ها خواهد شد.

3.کاهش سطح عملکرد

درصورتی‌که کمال گرایی در یک کودک دوزبانه یا هر کودکی بیش‌ازحد رشد کند معمولاً باعث می‌شود که سطح عملکرد در او افت کرده یا به‌طورکلی اقدام به شروع هیچ فعالیتی نداشته باشد زیرا این دسته از کودکان دوزبانه احساس می‌کنند که توانایی کافی برای صد درصد موفق شدن در این شرایط را ندارند درنتیجه بهتر است برای جلوگیری از یک شکست به‌طورکلی وارد یک موضوع نشوند.

این سه مورد از مهمترین تاثیرات کمال گرایی در کودکان دوزبانه بود که در مورد آن صحبت کردیم. لازم است متذکر شویم که کمال گرایی در تمام کودکان و حتی بزرگسالان ممکن است وجود داشته باشد و روان آن ها را مورد حجوم قرار دهد. هر فرد کمال گرا با حجم استرس و اضطرابی که دارد نه تنها خود را از پیشرفت و حرکت به دور نگه می دارد بلکه به اطرافیان خود نیز ضربه خواهد زد . از این رو اگر شما به عنوان والدین دچار کمال گرایی می باشید در صدد رفع و درمان آن باشید تا کودکانتان در محیطی آرام و دور از تنش با شما ارتباط برقرار کنند.

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا